*

HannuTakkula

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 8 min 33 s sitten

Helsinki tippui kisasta: EU:n lääkevirasto menee Milanoon, Amsterdamiin tai Kööpenhaminaan

58 min 26 s ago

Helsinki ei selvinnyt jatkoon kisassa Euroopan lääkeviraston (EMA) sijoituspaikasta. Toiselle kierrokselle etenevät Milano, Amsterdam ja Kööpenhamina, kertoo maailman media.

Asiasta ovat äänestäneet Brysselissä EU-maiden ministerit.

EMA siirtyy Brexitin takia Lontoosta muualle Eurooppaan. Lopullinen sijoituspaikka selviää toisella tai kolmannella äänestyskierroksella.

Ministeri: 80 lasta yhden sosiaalityöntekijän kontolla on liikaa – ”Se ei ole oikein”

1 tunti 23 min ago

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) katsoo, että kun lastensuojelun ammattilaisella on 80 tapausta hoidettavana, se on liikaa.

– Se ei ole oikein, Saarikko kirjoittaa yksiselitteisesti blogissaan.

Yli tuhat sosiaalialan ammattilaista ja opiskelijaa on vedonnut päättäjiin lastensuojelun tilanteen parantamiseksi. Adressin allekirjoittajien mukaan yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla hoidettavanaan 80 lapsiasiakasta. Asia nousi esiin Porvoossa tapahtuneen 3-vuotiaan lapsen surman jälkeen.

Virkamies vastaa HUS-pomon 4 sote-väitteeseen: ”Nykyinen järjestelmä tuplasi menot 2000-luvulla”

1 tunti 57 min ago

Valtiovarainministeriön ylin virkamies, valtiosihteeri Martti Hetemäki vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtosen kritiikkiin sote-uudistuksesta.

Uudet vaalit ja lähtölaskenta Merkelille? Saksa suistui hallituskriisiin

2 tuntia 7 min ago

Saksan virkaa tekevä liittokansleri Angela Merkel on yhä vaikeammassa umpikujassa, kun Saksan sosiaalidemokraattinen puolue SPD kieltäytyi iltapäivällä hallitusvastuusta, kertoo Talouselämä. Uudet vaalit keväällä alkavat olla todennäköinen vaihtoehto.

Keskolaiset vaativat: Teollisuutta kovemmat palkankorotukset – yli 10 % lisää

3 tuntia 15 min ago

Keskolaiset edellyttävät työehtosopimuskierrokselta teollisuutta kovempia palkankorotuksia ja merkittäviä parannuksia heikkoihin työsuhteisiin. Palkankorotukseksi tavoitellaan 2 euroa tunnille.

Lisäksi tavoitellaan vuokratyön kieltämistä tai merkittävää rajoittamista, vastentahtoisten nollatuntisopimusten kieltämistä ja lomien pidentämistä. Nämä nousivat esiin kyselyssä, jossa ammattiosasto kartoitti edustamiensa työpaikkojen työntekijöiden tahtotilaa työehtosopimusneuvotteluja varten.

Kokoomus: Jos IV-olutta ei tule, veronkorotus perutaan

4 tuntia 42 min ago

Kokoomus ei suostu alkoholiveron korottamiseen ennen kuin alkoholilain uudistus on hyväksytty ”kokonaisuudessaan”. Tämä tarkoittaa, ettei veroja nosteta, jos kaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja ei nouse 5,5 prosenttiin, kertoo Uudelle Suomelle kokoomuksen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jukka Kopra.

–Sitten sitä ei tehdä. Jos alkoholilain uudistus ei mene kokonaan läpi nyt niin kuin on kaavailtu, niin silloin veronkorotuskin perutaan, Kopra toteaa.

Alkoholikantaansa pantannut Antero Vartia Ylellä: Suomi hurskastelee anniskelun mielikuvitusrajoilla – pelleilyä

6 tuntia 33 min ago

Alkoholilain uudistuksessa pitäisi purkaa byrokratiarajoja rankalla kädellä, katsoo oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Antero Vartia Ylen Lähde ja Hämäläinen -ohjelmassa. Vartia ei ole alkoholilain uudistusta aiemmin kommentoinut julkisuudessa. Hän on vedonnut ravintolayrittäjätaustaansa.

Huuhkajien kapteeni yllätti: Lopettaa maajoukkuepelit

6 tuntia 35 min ago

Palloliitto ilmoitti maanantaina, että Suomen A-maajoukkueen Huuhkajien puolustaja Niklas Moisander lopettaa uransa maajoukkueessa. Uutinen tuli monille yllätyksenä.

- Päätös lopettamisesta ei ollut missään nimessä helppo. Se kehittynyt mielessäni viimeisen vuoden aikana ja siihen on vaikuttanut moni tekijä, Moisander kertoi Huuhkaja-TV:lle.

Moisander, 32, toimi Huuhkajien kapteenina vuodesta 2011 lähtien. Hän edusti Suomea 62 A-maaottelussa. Viimeisen A-maaottelunsa Moisander pelasi toissa torstaina Viroa vastaan Suomen voittaessa harjoituspelin Helsingissä 3-0.

”Suomessa jäätiin saivartelemaan” – Kansanedustaja vaatii Ruotsista mallia lastensuojeluun

7 tuntia 48 min ago

Perhehoitoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) vaatii lastensuojelun työntekijöiden asiakasmäärän kirjaamista lakiin kiireellisesti.

Susijengin yllättävät haastajat: Euroliiga ja Helsingin kaupunki

8 tuntia 15 min ago

EM-kotikisoissa alkusyksystä säväyttänyt Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi palaa estradille. Karsinnat Kiinassa 2019 pelattavaan MM-turnaukseen Susijengi aloittaa ensi perjantaina Bulgariassa.

Fanaattisen kotiyleisönsä eteen Susijengi palaa maanantaina 27. marraskuuta. Silloin Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Tshekin.

Susijengi saattaa joutua pelaamaan avausotteluissaan ilman Petteri Koposta ja Sasu Salinia. Tämä johtuu siitä, ettei rahakas Euroliiga suostunut pitämään taukoja MM-karsintojen aikaan.

1000 sosiaalityöntekijää vaatii poliitikkoja avaamaan silmänsä: Lastensuojelun asiakkaita heitteillä

9 tuntia 21 min ago

Yli tuhat sosiaalityöntekijää ja sosiaalityön opiskelijaa vetoaa poliitikkoihin, jotta lastensuojelun resurssipulaan ja muihin ongelmiin viimein puututtaisiin. Ongelmat on tiedetty pitkään, mutta allekirjoittajien mukaan poliitikot ja kunnalliset virkamiehet ummistavat niiltä silmänsä.

– Me allekirjoittaneet vaadimme vastuunottoa lastensuojelun toimintaedellytyksistä, allekirjoittajat vaativat.

Saksan kriisi: Merkelin jatko vaakalaudalla – tapaa presidentin tänään

10 tuntia 38 min ago

Neuvottelut Saksan uuden hallituskoalition muodostamiseksi ovat kaatuneet. Liittokansleri Angela Merkel mukaan liberaalipuolue Vapaat demokraatit (FDP) jätti neuvottelupöydän sunnuntai-iltana. Koalitioneuvottelut olivat kestäneet neljä viikkoa.

Mugabe hämmensi Zimbabwen kieltäytymällä eroamasta

11 tuntia 15 min ago

Zimbabwessa presidentti Robert Mugabe on shokeerannut kansalaiset sekä oman puolueensa kieltäytymällä eroamasta. ZANU-PF-puolue erotti Mugaben sunnuntaina puolueen johdosta, ja hänen uutisoitiin jo eroavan presidentinvirastaan. Sadat tuhannet mielenosoittajat ehtivät jo juhlia hänen eroaan, uutistoimisto Reuters kertoo.

Real Madrid joutunut takamatkalle

19.11.2017 22:58

Espanjan jalkapallon La Ligan kaudesta on takana kolmannes. Mikään yllätys ei ole, että FC Barcelona johtaa sarjaa. Sitä vastoin yllättävämpää on ollut Real Madridin kompurointi.

Lauantaina iltana Madridin derbyssä Atletico ja Real pelasivat maalittoman tasapelin. Samaan aikaan Barcelona voitti vieraissa Leganesin 3-0 ja kasvatti eron Madridin suurseuroihin jo kymmeneen pisteeseen.

Henri Kontisella jälleen huikea tenniskausi

19.11.2017 21:23

Henri Kontinen ja John Peers voittivat toista kertaa peräkkäin tenniskauden päättävän Lontoon ATP-finaaliturnauksen nelinpelin. Finaalissa Kontinen ja Peers voittivat parin Lukasz Kubot/Marcelo Melo erin 6-4, 6-2.

Suomalaisaustralialainen pari oli loppuottelussa kovassa iskussa omissa syöttövuoroissaan. Ottelu myös päättyi Kontisen syöttövuoroon.

- Tämä meni taas kerran uskomattoman hyvin. Paransimme koko ajan ja olimme lopussa parhaimmillamme, kommentoi Kontinen palkintojenjaon yhteydessä.

Antti Aalto yllättäen Suomen ykkösmäkikotka

19.11.2017 19:49

Mäkihypyn maailmancupin avauskilpailut hypättiin tänä viikonloppuna Puolan Wislassa. Suomalaisittain aihetta ei ollut hurraa-huutoihin, mutta 22-vuotias Antti Aalto hyppäsi lupaavasti maailmancupin pisteille.

Aalto oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 20. Toinen hyppy ei onnistunut yhtä hyvin. Aallon lopullinen sijoitus oli 28:s.

37 vuoden valtakausi ohi? Robert Mugaben väitettiin eronneen

19.11.2017 19:43

Zimbabwen syrjäytetty presidentti Robert Mugabe on ilmoittanut eroavansa presidentin virasta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

"Itänaapurin trolliarmeija on nopeammassa valmiudessa kuin joukot itärajalla ennen Mainilan laukauksia"

19.11.2017 19:03

Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimissä European Political Strategy Centressä (EPSC) neuvonantajana sekä viestinnän tiiminvetäjänä työskentelevä Aura Salla sekä Venäjää seuraava toimittaja, entinen kirjeenvaihtaja Jarmo Koponen pitävät Venäjän informaatio- ja hybridivaikuttamista vakavana ongelmana.

Aura Salla vertaa Venäjän informaatiovaikuttamista Mainilan laukauksiin. 

Raju ennuste sotesta: "Tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa"

19.11.2017 18:30

Owal Groupin toimitusjohtaja, Turun yliopiston dosentti Mikko Wennberg ennustaa sote-uudistuksen kaatuvan ensi vuonna. Hän uskoo, että sen jälkeen Suomessa palataan malliin, joka pohjautuu nykyisen rakenteen kehittämiseen.

–Koska nykyiseltä esitykseltä puuttuu elinkelpoisuuden edellytykset, se tulee lopulta kaatumaan omaan mahdottomuuteensa, Wennberg arvioi Puheenvuoron blogissaan.

Ekonomistit varoittavat: Näin Ruotsin asuntokuplan puhkeaminen iskisi Suomeen

19.11.2017 12:42

Sekä Handelsbankenin, Nordean että Hypon ekonomistit varoittavat Ruotsin asuntomarkkinoiden tilanteen vaikutuksista Suomeen.

Ruotsin tilanne huolestuttaa juuri nyt, sillä asuntojen hinnat laskivat siellä syys- ja lokakuussa selvästi edellisen kuun tasosta. Tukholmassa, joka yleensä näyttää asuntomarkkinoiden suuntaa, asuntojen hinnat laskivat lokakuussa 2,5 prosenttia myös vuodentakaiseen verrattuna. Marraskuun ennakkotiedot indikoivat laskun jatkuvan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat